Liikelahjan verotus

Henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille hankittavien lahjojen verotukselliset asiat hyvä tietää ennen tilauksen tekemistä. Kerromme lyhyesti liikelahjan verotuksesta.

Vinkki: Teidän kannatta asia tarkistaa omalta kirjanpitäjältä, jottei tule yllätyksiä vastaan ja ongelmia verottajan kanssa.

Jouluna yritykset ostavat joululahjoja henkilökunnalle ja asiakkaille. Kesälomia ennen hankitaan kesälahjoja työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Lahjan verovapaus riippuu muun muassa siitä, kenelle lahja annetaan. Tämän lisäksi on monia muita tilanteita, jossa annetaan lahjoja, kuten esimerkiksi edustuslahjat, merkkipäivälahjat ja mainoslahjat.

 

Henkilökunnan lahjat

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lahja saa maksaa sata euroa arvonlisäverolla.

Kollektiivisesti koko henkilökunnalle annettava joululahja, kesälahja tai muu vastaava lahja on tuloverotuksessa täysin verovähennyskelpoinen, kun lahjan hinta on enintään 100 € / kpl (sisältäen arvonlisäveron). Verovapaan lahjan on oltava esine (tuote) tai lahjakortti. Esimerkiksi rahalahjat kuuluvat verotuksen piiriin.

 

Merkkipäivälahjat

Merkkipäivälahja voi olla esimerkiksi syntymäpäivälahja, yrityksellä pitkään työskennelleen henkilön kiitoslahja / muistamislahja, häälahja tai eläkkeelle siirtymisen kunniaksi annettava eläkelahja. Merkkipäivälahjan arvo voi olla enintään työntekijän kahden viikon bruttopalkkaa vastaava summa.

 

Mainoslahjat

Verovähennyskelpoiset mainoslahjat ovat tavanomaisia massoittan jaettavia firman logolla varustettuja edullisia mainostuotteita. Ne ovat hinnaltaan vähäisiä, edullisempia kuin edustuslahjat ja merkkipäivälahjat.

 

Edustuslahjat

Edustuslahjat ovat tavanomaisia mainoslahjoja arvokkaampia tuotteita. Edustuslahja on vastaanottajalle yksilöllisesti valittu lahja, jonka tarkoituksena on edistää oman yrityksen liiketoimintaa. Edustustuslahjoja ei jaeta massoittain, vaan esimerkiksi annetaan muutamalle valitulle yhteistyökumppanille. Edustuslahjoista ei saa verovähennystä arvonlisäverosta, mutta tuloverotuksesta voidaan vähentää -50%.

Mikäli haluat lisätietoja, niin verottaja ja teidän oma kirjanpitäjä kertoo sinulle tarkemmin liikelahjojen verotuksesta.

 

Siirry katsomaan valikoiman liikelahjat.

yrityslahjat logo valkoinen

Osoite

Metsänneidonkuja 6

02130 Espoo

Ota yhteyttä

Puh. 0207107470

info@yrityslahjat.com

Aukioloajat

Ma-Pe: klo 9.00 - 16.30.